&lt;style&gt;.cls-1{fill:inherit}<style>.cls-1{fill:#inherit}9,5
Spa’s
22 december 2020   2 min

Alles wat je moet weten over de afmetingen van een jacuzzi

afmetingen van een jacuzzi

Wat een droom: een eigen jacuzzi die er altijd voor u is als u behoefte heeft aan weldadige ontspanning. Op een relatief klein stuk van uw grond heeft u al snel de ruimte voor maximale ontspanning. Toch is het verstandig om van tevoren stil te staan bij de gewenste afmetingen van uw nieuwe jacuzzi. Waar moet u op letten bij de keuze voor een jacuzzi? In dit artikel vertellen we u graag wat meer over de invloed die de verschillende functionaliteiten van een spa hebben op de afmetingen ervan. 

Wat zijn de beste afmetingen bij een bepaald aantal personen?

Een jacuzzi is een plek waar u geniet van het leven en van elkaar. De spa, zoals een jacuzzi eigenlijk heet, geeft u de mogelijkheid om in alle rust tegen het decor van uw eigen omgeving te genieten van uw partner, uw gezin of uw vrienden. We geven u graag wat richtlijnen voor de ruimte die u moet reserveren in verschillende situaties. Stel dat u een jacuzzi met ligplaatsen voor 2 personen wilt kopen, dan is er al een model mogelijk van 1,5 bij 2 meter. Bij een jacuzzi voor 4 personen is dat 1,8 bij 1,9 meter. De minimale afmetingen voor een jacuzzi voor 6 personen zijn 2,4 bij 2,4 meter en mocht u het feest compleet willen maken met een jacuzzi voor 8 personen, dan moet u denken aan afmetingen van 3,5 bij 2,3 meter.

 

Hoe zit het met de ligplaatsen? 

Het lijkt misschien vreemd dat de kleinste jacuzzi voor 2 personen groter is dan de kleinste voor 4 personen. Dit zit hem in het feit dat een jacuzzi voor 2 personen wat intiemer van aard is en dus altijd minimaal één ligplaats heeft. Het is logisch dat hoe meer ligplaatsen u in een jacuzzi wilt, hoe groter de spa wordt. In jacuzzi's voor meerdere personen is er vaak een combinatie van ligplaatsen en zitplaatsen, bijvoorbeeld 2 ligplaatsen en 3 zitplaatsen. Dit betekent ook dat jacuzzi's voor grotere gezelschappen zonder ligplaatsen nog verrassend compact uitgevoerd kunnen worden, bijvoorbeeld in de vorm van een cirkel. Via onze twee topleveranciers Dimension One en Wellis zijn vrijwel alle soorten en afmetingen jacuzzi's mogelijk.

Welson_Fam Kwant Ermelo_sept 2020-13 copy

Wat is het gewicht van een jacuzzi? 

Natuurlijk brengt een jacuzzi best wat gewicht met zich mee. De kuip, het technische gedeelte en natuurlijk het water staan samen garant voor een aantal kilo's gewicht. Uw ondergrond moet daarom stabiel zijn en wat gewicht kunnen hebben. Dat geldt voor een ondergrond in de buitenlucht, maar ook als u een jacuzzi in uw wellness-ruimte wilt. Een jacuzzi voor 2 personen bieden wij al aan met een gewicht van 230 kilo en een inhoud van 551 liter. Grotere modellen zijn uiteraard wat zwaarder, maar het verschil zit hem vooral in de hoeveelheid water die erin gaat. Zo bieden wij een jacuzzi voor 6 personen van 330 kilo met een watercapaciteit van 1450 liter.

 

Een jacuzzi met de juiste afmetingen bij Welson

Duizelt het u een beetje van de gewichten, capaciteiten en afmetingen van jacuzzi's? Geen zorgen, we staan altijd voor u klaar met advies op maat. Zo vertellen we u graag welk type het beste past bij uw wensen en behoeften. Ook doen we als u dat wilt al het voorbereidende werk, zoals het bouwklaar maken van de ondergrond. Neem vrijblijvend contact met ons op en u geniet in een mum van tijd van uw eigen Welson spa.

X
Opzoek naar inspiratie?
Vraag onze gratis inspiratiemagazine
vraag gratis aan

 

Wellicht ook relevant voor u