9,5

5x soorten zwembaden: ontdek welke perfect aansluit bij uw wensen

Er zijn verschillende soorten inbouwzwembaden. Welk type het beste bij u past, is volledig afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Hieronder leggen wij u uit welke soorten wij onderscheiden en wat de eigenschappen zijn. Met deze informatie is het gemakkelijker een keuze te maken. Komt u er niet uit of bespreekt u liever uw wensen? Voor advies staan onze persoonlijk adviseurs voor u klaar. Maak vrijblijvend een afspraak om samen uw zwembadplannen concreet te maken.

De 5 soorten zwembaden

Om het overzichtelijk voor u te maken, hebben we de mogelijkheden voor een inbouwzwembad gevangen in vijf soorten zwembaden. Per soort zwembad hebben we vervolgens de unieke eigenschappen op een rij gezet. Ontdek welke het beste bij uw wensen en situatie past.

Welson onderscheidt vijf soorten zwembaden:

 1. Skimmerzwembad

 2. Overloopzwembad

 3. Plunge pool

 4. Binnenzwembad

 5. Bouwkundig zwembad

VRAAG BROCHURE AAN

 

1. Skimmerzwembad: ideaal familiezwembad

Een skimmerzwembad is het meest gekozen zwembad. Hij past in iedere tuin en is de meest bekende uitvoering van een kwalitatief inbouwzwembad. Een skimmerzwembad kenmerkt zich door haar skimmers en waterlijn die enkele centimeters onder het niveau van uw terras staat. De zogeheten skimmers zijn afzuigpunten die het water afvoeren en vervolgens zuiveren. Deze zijn verwerkt in de wand van het zwembad, ter hoogte van de waterlijn.

Kenmerken van een skimmerzwembad:
 • Ideaal familiezwembad

 • Waterlijn vlak onder het terrasniveau

 • Geschikt voor iedere tuin

Ontdek hier meer over een skimmerzwembad.een zwembad dat een van de soorten zwembaden met een skimmer en een …

 

2. Overloopzwembad: het toppunt van luxe

Wanneer u voor een ongekende luxe uitstraling wilt gaan, is een overloopzwembad het soort zwembad dat bij u past. Perfect voor in uw perfect ontworpen tuin. Een overloopzwembad kenmerkt zich door haar waterlijn die gelijk is aan het terras. Het water stroomt over de tegels rondom het zwembad heen en wordt opgevangen in een overloopgoot. Deze oneindige waterstroom geeft een prachtig spiegeleffect. Het waterniveau wordt daarbij continu gestabiliseerd, zodat het waterpeil altijd op precies de juiste hoogte staat.

Kenmerken van een overloopzwembad:
 • Exclusieve uitstraling

 • Waterlijn gelijk aan het terrasniveau

 • Waterstroom geeft een spiegeleffect

Ontdek hier meer over een overloopzwembad.

een overloopzwembad is een van de soorten zwembaden met een overlooprand en een

VRAAG BROCHURE AAN

 

3. Plunge pool: voor de kleine (stads)tuin

Een plunge pool is een klein zwembad, of letterlijk vertaald: een plonsbad. Dit type zwembad is ideaal voor een bescheiden (stads)tuin of wellnessruimte. U kunt in uw plunge pool naast dobberen of afkoelen ook baantjes trekken wanneer u een jetstream toevoegt. Met de constante tegenstroom van een jetstream, wordt uw sportiviteit herhaaldelijk uitgedaagd.

Kenmerken van een plunge pool:
 • Compact en functioneel

 • Lengte en breedte tussen 2 en 4,5 m

 • Perfect voor de bescheiden (stads)tuin

Ontdek hier meer over een plunge pool.

een plunge pool is een van de kleine soorten zwembaden in een kleine tuin

 

4. Binnenzwembad: overdekt zwemmen

Een binnenzwembad wordt, zoals de naam al zegt, geplaatst in een binnenruimte. Dit kan een wellnessruimte in uw huis zijn, het souterrain, een aanbouw of een ander complex. Bij een binnenzwembad dient er naast de gangbare installatie, ook rekening gehouden te worden extra factoren zoals luchtontvochtiging, ventilatie en warmteregulering in de ruimte. Een binnenzwembad biedt de mogelijkheid om het hele jaar door verwarmd en overdekt te zwemmen. Daarnaast geeft het uw ruimte een meer exclusieve uitstraling.

Kenmerken van een binnenzwembad:
 • 365 dagen zwemmen

 • Brandschoon water

 • Lucht-, vocht- en warmteregulering

Ontdek hier meer over een binnenzwembad.

een binnenzwembad is een van de soorten zwembaden in een binnenruimte met …

VRAAG BROCHURE AAN

 

5. Bouwkundig zwembad: toppunt van maatwerk

Een bouwkundig zwembad wordt geheel op maat gemaakt. Daardoor past hij in het ontwerp van iedere tuin of binnenruimte. Dit type zwembad bestaat in de basis uit beton. Vervolgens wordt hij bekleed met tegels, folie of een speciale laag die de betonlook behoudt. Een bouwkundig zwembad laat u volledig vrij in het bepalen van de afmeting, indeling, kleur en vorm. Doordat het volledig maatwerk is, betekent het dat er van uw zwembad slechts één bestaat.

Kenmerken van een bouwkundig zwembad:
 • Afmeting, vorm en indeling op maat

 • Uniek zwembad: 100% maatwerk

 • Alle kleurtinten mogelijk

Ontdek hier meer over een bouwkundig zwembad.

een bouwkundig zwembad is een van de soorten zwembaden afgewerkt met tegels en …

 

Liever deskundig advies over het soort zwembad dat bij u past?

We begrijpen dat het lastig is om exact te bepalen welk type zwembad het beste bij u past. Daarom helpen we u graag bij deze keuze. Alle soorten zwembaden die Welson aanbiedt zijn kwalitatief en gaan bij goed en regelmatig onderhoud een leven lang mee. Het verschil zit hem vooral in uw wensen.

Samen concretiseren we uw wensen, bekijken we de mogelijkheden en adviseren we u de best passende oplossing. Maak vrijblijvend een afspraak voor een gesprek met een adviseur van Welson, of neem contact met ons op bij concrete vragen.

 

 

Wellicht ook relevant voor u