9,5
Spa’s
2 min

Alles wat je moet weten over de afmetingen van een spa

afmetingen van een jacuzzi

Wat een droom: een eigen spa die er altijd voor u is als u behoefte heeft aan weldadige ontspanning. Op een relatief klein stuk van uw grond heeft u al snel de ruimte voor maximale ontspanning. Toch is het verstandig om van tevoren stil te staan bij de gewenste afmetingen van uw nieuwe spa. Waar moet u op letten bij de keuze voor een spa? In dit artikel vertellen we u graag wat meer over de invloed die de verschillende functionaliteiten van een spa hebben op de afmetingen ervan.

Wat zijn de beste afmetingen bij een bepaald aantal personen?

Een spa is een plek waar u geniet van het leven en van elkaar. De spa geeft u de mogelijkheid om in alle rust tegen het decor van uw eigen omgeving te genieten van uw partner, uw gezin of uw vrienden. We geven u graag wat richtlijnen voor de ruimte die u moet reserveren in verschillende situaties. Stel dat u een spa met ligplaatsen voor 2 personen wilt kopen, dan is er al een model mogelijk van 1,5 bij 2 meter. Bij een spa voor 4 personen is dat 1,8 bij 1,9 meter. De minimale afmetingen voor een spa voor 6 personen zijn 2,4 bij 2,4 meter en mocht u het feest compleet willen maken met een spa voor 8 personen, dan moet u denken aan afmetingen van 3,5 bij 2,3 meter.

VRAAG BROCHURE AAN

 

Hoe zit het met de ligplaatsen?

Het lijkt misschien vreemd dat de kleinste spa voor 2 personen groter is dan de kleinste voor 4 personen. Dit zit hem in het feit dat een spa voor 2 personen wat intiemer van aard is en dus altijd minimaal één ligplaats heeft. Het is logisch dat hoe meer ligplaatsen u in een spa wilt, hoe groter de spa wordt. In spa's voor meerdere personen is er vaak een combinatie van ligplaatsen en zitplaatsen, bijvoorbeeld 2 ligplaatsen en 3 zitplaatsen. Dit betekent ook dat spa's voor grotere gezelschappen zonder ligplaatsen nog verrassend compact uitgevoerd kunnen worden, bijvoorbeeld in de vorm van een cirkel. Via onze twee topleveranciers Dimension One en Wellis zijn vrijwel alle soorten en afmetingen spa's mogelijk.

Welson_Fam Kwant Ermelo_sept 2020-13 copy

Wat is het gewicht van een spa?

Natuurlijk brengt een spa best wat gewicht met zich mee. De kuip, het technische gedeelte en natuurlijk het water staan samen garant voor een aantal kilo's gewicht. Uw ondergrond moet daarom stabiel zijn en wat gewicht kunnen hebben. Dat geldt voor een ondergrond in de buitenlucht, maar ook als u een spa in uw wellness-ruimte wilt. Een spa voor 2 personen bieden wij al aan met een gewicht van 230 kilo en een inhoud van 551 liter. Grotere modellen zijn uiteraard wat zwaarder, maar het verschil zit hem vooral in de hoeveelheid water die erin gaat. Zo bieden wij een spa voor 6 personen van 330 kilo met een watercapaciteit van 1450 liter.

 

Een spa met de juiste afmetingen bij Welson

Duizelt het u een beetje van de gewichten, capaciteiten en afmetingen van spa's? Geen zorgen, we staan altijd voor u klaar met advies op maat. Zo vertellen we u graag welk type het beste past bij uw wensen en behoeften. Ook doen we als u dat wilt al het voorbereidende werk, zoals het bouwklaar maken van de ondergrond. Neem vrijblijvend contact met ons op en u geniet in een mum van tijd van uw eigen Welson spa.

VRAAG BROCHURE AAN

 

 

Wellicht ook relevant voor u