9,5
Zwembaden
3 min

Een glasvezel zwembad: wat is dat voor een zwembad materiaal?

Glasvezel zwembad van vinylester Starline met een vlonder en poolhouse

Een eigen zwembad; iets wat niet kan ontbreken in een luxe villatuin. Bij het aanschaffen van een zwembad maakt u veel keuzes. Bijvoorbeeld vanuit welk materiaal het zwembad wordt gemaakt, maar bijvoorbeeld ook of u een automatisch lamellendek wilt. We duiken we met u in de wereld van zwembadmaterialen. Een zwembad kan gemaakt worden van vinylester, polypropyleen of beton. In dit artikel gaan we specifiek in op een glasvezel zwembad (ofwel: een vinylester zwembad waarin het materiaal glasvezel verwerkt is).

De materialen van een monoblock zwembad

Een Starline monoblock zwembad combineert duurzaamheid en eenvoud tot een geheel met exclusieve uitstraling. Starline produceert vinylester zwembaden en polypropyleen zwembaden. Een monoblock zwembad van Starlibe wordt vervaardigd uit één stuk in de fabriek en wordt gemaakt van met glasvezel versterkt vinylester. Dit materiaal, en de overige materialen die gebruikt worden, waarborgt een uitstekende waterdichtheid, weerstand tegen scheuren én het zwembad kan hierdoor snel, in één geheel, gemakkelijk in uw tuin geplaatst worden. Een monoblock zwembad kenmerkt zich door haar naadloze afwerking en een gladde structuur. Kortom, een vinylester zwembad is de perfecte keuze voor snel en efficiënt een zwembad plaatsen. Langdurig zwemplezier is daarbij gegarandeerd.


VRAAG BROCHURE AAN

 

De voordelen van een zwembad met glasvezel verwerkt door het vinylester

De glasvezel zwembad is een monoblock zwembad dat gemaakt wordt van het materiaal vinylester. In het productieproces wordt het zwembad versterkt met glasvezel. Dit krachtige materiaal wordt naast de zwembadbouw ook gebruikt in veel andere sectoren, zoals de scheepsbouw. Bij de productie van een vinylester zwembad wordt er gebruikgemaakt van vinylesterhars. In de kuip van het glasvezel zwembad worden meerder lagen vinylesterhars over elkaar heen gespoten. Dit biedt tal van voordelen. Zo is het innovatieve glasvezel zwembad bestand tegen corrosie, UV-straling en chemische stoffen, waardoor het duurzaam en onderhoudsarm is. Het productieproces van een hoogwaardig glasvezel zwembad (ofwel: vinylester zwembad met glasvezel) resulteert in een naadloos, licht, ijzersterk, duurzaam en volledige waterdicht zwembad.

 

Donkergrijs inbouwzwembad

Soorten vinylester zwembad met glasvezel

Al onze glasvezel zwembaden zijn hoofdzakelijk gemaakt van het materiaal vinylester. Vinylester zwembaden komen er in verschillende soorten en maten. Het verschil tussen deze hoge kwaliteit zwembaden zit hem voornamelijk in de hoogte van de waterlijn, de kleur van het zwembad, het type trap en de afmeting. Twee geliefde en de meest populaire zwembadtypes zijn een vinylester skimmerzwembad en het vinylester overloopzwembad, evenals de steeds vaker gekozen plunge pool. Dat is een zwembad met een kleine afmeting, vaak maximaal 4,5 meter lang. Klein maar fijn.

 

Vinylester skimmerzwembad

Een skimmerzwembad is het meest voorkomende glasvezel vinylester zwembad, en zuivert het zwemwater met behulp van skimmers. De zogeheten skimmers zijn afzuigpunten in de wanden van het glasvezelzwembad die zich net onder de waterlijn bevinden. De skimmers zijn verantwoordelijk voor de afvoer van het water zodat het in de technische ruimte gezuiverd kan worden. Vinylester skimmerzwembaden zijn over het algemeen voordeliger in bouw- en onderhoudskosten, dan bijvoorbeeld een bouwkundig zwembad.

 

Vinylester overloopzwembad

Een overloopzwembad, ook wel infinity pool genoemd, is een prachtig en luxueus zwembadontwerp dat een visueel verbluffend effect creëert. De waterlijn van een overloopzwembad loopt gelijk aan uw terras en geeft hierdoor de optische illusie dat het water over de rand van het glasvezel zwembad stroomt en en eindeloos in de omgeving verdwijnt. In werkelijkheid stroomt het water in een 'opvangbak', oftewel: een overloopgoot direct achter de eerste tegelrij. Een vinylester overloopzwembad heeft niet alleen een esthetisch aantrekkelijk uitstraling maar het zwembad is ook effectief omdat overtollig water door zware regenval eenvoudig kan worden afgevoerd. De techniek houdt het waterpeil automatisch op het juiste level.

 

Vinylester plunge pool

Als laatste een klein glasvezel zwembad, namelijk een vinylester plunge pool. Een compact zwembad dat bewijst dat kwaliteit boven volume gaat. Deze zwembaden zijn kleiner van formaat en hierdoor ideaal voor een kleinere (stads)tuin. Of voor degene die geen 12 meter zwembad nodig heeft om eindeloos baantjes te trekken. In de afwerking van een plunge pool wordt er daarom vaak gekozen voor een jetstream. Dat is een krachtige tegenstroom. Hierdoor zijn deze kleine zwembaden perfect geschikt voor ontspanning, hydrotherapeutische behandelingen én een uitstekende uitdaging voor de sportieve zwemmer.

Heeft u vragen over de verschillende materialen? Dan denkt één van de Welson adviseurs graag met u mee. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen om uw vragen te stellen of direct een afspraak maken voor een adviesgesprek.

 

Overloop zwembad

Zwembad met glasvezel van Welson

Het nét even anders willen doen; dat zit in ons DNA. Kwaliteit boven kwantiteit. Door voortdurende innovaties en de realisatie van indrukwekkende projecten, legt Welson de standaard hoog. Met ruim 18 jaar ervaring in het bouwen en leveren van maatwerk sauna's, energiezuinige spa's én kwalitatief hoogwaardige inbouwzwembaden, is Welson dé specialist als het gaat om het realiseren van uw glasvezel zwembad van vinylester. We denken vooruit en bieden persoonsgerichte service aan. We staan voor ontzorging én passend, eerlijk advies.

 

Brochure aanvragen en persoonlijk advies?

Zoals u hebt kunnen lezen zijn er veel keuzes te maken wat betreft zwembad materiaal. Overweegt u ook om uw tuin te verrijken met een monoblock glasvezel zwembad? Vraag onze brochure aan ter inspiratie of plan een adviesafspraak. Onze deskundige adviseurs staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. We nodigen u van harte uit om een bezoek te brengen aan onze showroom in Zeewolde, of we komen langs bij u thuis.

 

VRAAG BROCHURE AAN

 

 

Wellicht ook relevant voor u