9,5

Wat kost een zwembad aanleggen?

Wij krijgen vaak de vraag wat de kosten zijn voor een inbouwzwembad aanleggen. Er zijn verschillende factoren die de prijs van een zwembad aanleggen bepalen. We leggen u graag uit hoe de prijs van een zwembad in de tuin of binnenruimte tot stand komt. En, we geven u een indicatie van de prijs van het laten bouwen van een zwembad. Wilt u weten wat uw zwembadplannen voor investering met zich meebrengen? Neem dan contact met ons op. We kunnen u een prijsindicatie geven.

 

Kosten zwembad aanleggen

De kosten voor een zwembad aanleggen lopen uiteen. Op het eerste oog lijken veel zwembaden hetzelfde. Toch zijn er talloze mogelijkheden die ook verschillende prijzen voor het aanleggen van een zwembad met zich meebrengen. Wilt u kwaliteit? Dan leest u hieronder wat een redelijke prijs is voor een inbouwzwembad. De totale kosten voor een zwembad aanleggen zijn afhankelijk van:

 1. Het type materiaal

 2. De afmeting

 3. Type afdekking

 4. Accessoires

 5. Binnen of buiten aanleg

 6. Type zwembadtechniek

 7. Grondwerkzaamheden

 

Wat kost een inbouwzwembad?

Een inbouwzwembad kost meestal tussen de 50.000 en 120.000 euro. Hiervoor krijgt u een hoge kwaliteit zwembad met een goede technische installatie. Ook de grondwerkzaamheden zijn bij deze prijs inbegrepen. Naar wens is het zwembad uit te breiden met bijvoorbeeld een lamellendek of een jetstream, wat de prijs binnen deze range doet verhogen.

Zwembad aanleggen kosten voor een inbouwzwembad in de tuin

Een zwembad is áltijd een investering waar u jarenlang plezier van zal hebben. Uw tuin krijgt er een luxe uitstraling door, de kids spelen er fijn in, u kunt er uw eigen sportiviteit in kwijt én het is de perfecte plek om vrienden uit te nodigen voor een poolparty in de zomer. Uw plannen bespreken met een adviseur van Welson? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een goed advies.

 

Prijs zwembad afhankelijk van uw wens

Vaak geldt de regel: hoe groter het zwembad, hoe meer maatwerk en hoe geavanceerder de technische installatie, hoe kostbaarder. Veel zwembadbouwers vermelden een iets lagere vanaf prijs op hun website. Die prijs is meestal nog niet de totaalprijs voor de volledige aanleg. Daar komen vaak nog enkele duizenden euro’s bovenop voor bijvoorbeeld grondwerkzaamheden.

Daarnaast is de totaalprijs natuurlijk afhankelijk van de keuzes die u zelf maakt. Een zwembad met een basis technische installatie kost natuurlijk minder dan een zwembad die is uitgerust met een automatisch lamellendek, jetstream en het beste waterdesinfectie-systeem. Het is dus de vraag hoeveel comfort u wenst. Er is in ieder geval heel veel mogelijk.

Inbouwzwembad prijs lang zwembad met poolhouse

 

Jaarlijkse kosten zwembad onderhoud

Wat kost het onderhoud van uw zwembad nu eigenlijk? Goed en regelmatig onderhoud is een belangrijk nadat u een inbouwzwembad aan heeft laten leggen. Een inbouwzwembad is altijd voorzien van een technische zwembadinstallatie. En een installatie moet onderhouden worden. Dat kunt u het beste door een servicemonteur laten doen. Klein onderhoud zoals het bijvullen van chloor of het terugspoelen van filters, kunt u in principe zelf doen. Wel betaald u natuurlijk voor de onderdelen en materialen die hiervoor nodig zijn.

 

Onderhoudskosten zwembad

We adviseren altijd om in ieder geval 1 a 2 onderhoudsbeurten per jaar te plannen. Vaak doet men dit aan het begin en aan het eind van de zomer. Onder onderhoud wordt verstaan: technische onderdelen controleren en vervangen, ingrediënten zoals chloor bijvullen en het eventueel verhelpen van storingen. Gemiddeld liggen de jaarlijkse kosten voor onderhoud aan een inbouwzwembad tussen de 750 en 2000 euro per jaar.

Kosten aanleggen van dit zwembad met brede inlooptrap

 

De energiekosten van een zwembad

Hoe hoog de energiekosten van een zwembad zijn, is erg lastig te zeggen. Wij adviseren u altijd een warmtepomp voor het verwarmen van uw zwemwater. Dat scheelt al aardig in de kosten per jaar. De energiekosten zijn afhankelijk van de volgende factoren:

 • Hoe vaak u in uw zwembad zwemt

 • Of u ook in de winter gebruik maakt van het zwembad

 • De ligging van het zwembad: binnen of buiten

 • Of u een solar lamellendek heeft, of een 'standaard' dek 

 • Hoe hoog of laag de temperatuur in de zomermaanden is


Een feit is dat uw maandelijkse energiekosten zullen stijgen. Hoe hoog of laag de kosten uiteindelijk zullen zijn is erg afhankelijk van bovenstaande punten en dus lastig te zeggen. Heeft u vragen over de energiekosten? Dan kan een Welson adviseur altijd even met u meekijken. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen om uw vragen te stellen of direct een advies afspraak maken.

Kosten zwembadaanleg door Welson zwembadbouwer

 

Kosten inbouwzwembad bespreken met een adviseur van Welson

Overweegt u een inbouwzwembad aan te laten leggen in uw tuin of binnenruimte? Een adviseur van Welson vertelt u graag meer over de mogelijkheden. Ook de kosten zwembad aanleggen worden tijdens een adviesgesprek met u besproken. U maakt deze investering niet dagelijks en daarom staat onze adviseur voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Maak hier een afspraak met één van onze zwembad adviseurs.

 

Afspraak maken

 

 

Wellicht ook relevant voor u