9,5

Zwembadtechniek, wat houdt dat precies in?

Zwembadtechniek ruimte van een zwembad installatie

We hebben hieronder een aantal zwembadtechniek onderdelen op een rij gezet. De belangrijkste technische onderdelen voor u als zwemmer en eigenaar. Uiteraard is de volledige installatie van een zwembad uitgebreider. Deze laten we voor nu achterwege, om het voor u niet al te ingewikkeld te maken. Wanneer Welson een zwembad voor u realiseert wordt er aan ieder onderdeel gedacht. Zodat u zich vooral bezig kunt houden met hetgeen dat voor u belangrijk is. Zoals een rondje hardlopen.

De zwembadtechniek van een inbouwzwembad

In de basis is het vooral belangrijk dat uw zwembad schoon, verwarmd en veilig is. U kunt het ook randvoorwaarden noemen. Daarom wordt er bij een inbouwzwembad standaard een uitgebreide zwembadinstallatie gerealiseerd. Hieronder leggen we vijf zwembadtechniek onderdelen uit.

Vijf onderdelen van uw zwembadtechniek:

  1. Warmtepomp
  2. Zwembadpomp
  3. Waterbehandeling
  4. Zwembadfilter
  5. Bediening lamellendek
  6. Poolcontrol

VRAAG BROCHURE AAN

 

Uitleg technische installatie van het zwembad

Om een iets beter idee te krijgen bij wat deze termen inhouden, leggen we hieronder uit wat de functie van ieder onderdeel is. Een adviseur van Welson legt het u tijdens een persoonlijk adviesgesprek nog eens haarfijn uit.


Warmtepomp

Om uw zwembad te kunnen verwarmen is er een krachtige aandrijving nodig. Doordat een warmtepomp buitenlucht omzet in warmte, is het doorgaans de meest efficiënte manier om uw zwembad te verwarmen.

Waterbehandeling warmtepomp - desk


Zwembadpomp

Een zwembadpomp circuleert het water vanuit het zwembad via het zwembadfilter weer terug naar het zwembad. De pomp is dus nodig om uw zwemwater schoon te houden, maar bijvoorbeeld ook om waterwaardes constant te kunnen meten.

Waterbehandeling zwembadpomp


Waterbehandeling

Uw zwemwater wordt gedesinfecteerd met chloor of via een zoutelektrolyse. Daarnaast is Pure Water de nieuwste innovatie op het gebied van waterdesinfectie. Dit systeem zorgt ervoor dat er geen chloor of andere chemicaliën in uw zwemwater terecht komen.

Afwerking en techniek - waterbehandeling -desk


Zwembadfilter

De filter in het zwembad zorgt ervoor dat alle vuile deeltjes uit het water worden gehaald. Deze zuivering vindt plaats in het zwembadfilter, waarvan er twee typen bestaan: een filter met zandfiltervulling en een filter met glasparels.

Waterbehandeling zwembadfilter -desk


Bediening lamellendek

Via een elektrische besturingskast kunt u het lamellendek automatisch laten openen en sluiten. Het is mogelijk uw lamellendek te besturen met een afstandsbediening, waarmee u bijvoorbeeld ook direct uw onderwater- en tuinverlichting aan en uit kan zetten.

Afwerking Lamellendek 2e foto - desk


Poolcontrol

Een automatisch systeem die het werk voor u uit handen neemt. De poolcontrol is een intelligente besturingskast die met meerdere onderdelen van de zwembadtechniek communiceert, ze aanstuurt én data registreert.

Waterbehandeling poolcontrol -desk


Onderhoud zwembad: wat kunt u verwachten?

Veel onderdelen van uw zwembadtechniek doen automatisch hun werk. U kunt er rekening mee houden dat u zelf gemiddeld 5 minuten per week besteed aan eenvoudig onderhoud. Bij intensief gebruik. Dat staat ongeveer gelijk aan een ritje naar de supermarkt. Wat houdt dit basisonderhoud in? Bijvoorbeeld uw robotstofzuiger in en uit het zwembad halen, de zwembadfilter terug laten spoelen of chloor bijvullen.

Wat u kunt verwachten van het onderhoud van uw zwembad, is volledig afhankelijk van de keuzes die u maakt. Want: méér ontzorging en automatisering is vaak mogelijk. Bijvoorbeeld wanneer Welson regelmatig bij u langs komt voor service en onderhoud. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

VRAAG BROCHURE AAN

 

 

 

Wellicht ook relevant voor u