9,5

Een klein inbouw zwembad in de tuin

Vandaag de dag worden de tuinen in Nederland steeds kleiner. Dit is vooral in de stad het geval. De gedachte dat er een royale tuin nodig is voor een inbouw zwembad, leeft onder een groot deel van onze bevolking. Maar niets is minder waar. Een klein inbouw zwembad is dé oplossing. Een klein zwembad aanleggen kan namelijk al in een bescheiden stadstuin. Bent u ook benieuwd naar de talloze mogelijkheden om een klein inbouw zwembad aan te laten leggen? Lees dan hier wat een klein zwembad op maat inhoudt en wat de voordelen ervan zijn. Is een stadstuin met zwembad ook wat voor u?

Waarom een klein zwembad ideaal is in een stadstuin?

Zoals benoemd worden stadstuinen steeds kleiner. Een plunge pool past bijna overal, hoe klein de ruimte ook is. Een stadstuin zwembad is dan ook iets wat steeds geliefder aan het worden is. Hier kijken we bij Welson niet van op, want we weten welk comfort een zwembad in de tuin u te bieden heeft. Naast de functionaliteit van een mini plunge pool is het ook een verrijking van uw tuin. De plunge pool geeft uw tuin een extra dimensie. De plek waar u zich helemaal kunt onderdompelen in ontspanning. De kleine stadstuin met zwembad is een streling voor het oog.


VRAAG BROCHURE AAN

 

De verschillende plunge pools van Welson

Een plunge pool is een mini inbouw zwembad, of letterlijk vertaald: een plonsbad. En daarmee de perfecte oplossing voor een klein zwembad in de tuin. Bij Welson leggen we kleine zwembaden aan die uit verschillende materialen kunnen bestaan. Zo kunt u kiezen uit vinylester: naadloos & strak, polypropyleen: scheurvast, kleurvast & antibacterieel, óf voor een bouwkundig mini zwembad. Ze zijn allen even kwalitatief en mooi. Afhankelijk van uw persoonlijke wensen, sluit één van deze drie inbouw zwembaden het beste aan. 

 

BRONKHORST_AMSTELVEEN-5558 (HR)

Vinylester, polypropyleen of een bouwkundige plunge pool?

Plunge pool vinylester

We zetten speciaal voor u de voordelen van elk materiaal even op een rij. Een vinylester zwembad. Een hoogwaardig materiaal, met als karaktereigenschappen: naadloos & strak. Vinylester wordt bij het bouwen van het zwembad in de fabriek, in meerdere lagen over elkaar gespoten. Zo ontstaat er een kwalitatief en super strak mini zwembad die in één geheel vervoerd en ingebouwd wordt. Een voorbeeld hiervan is het Urban Active Starline zwembad.

Plunge pool polypropyleen

Ook kunnen we een mini plunge pool aanleggen in de tuin met het materiaal polypropyleen. Een duurzaam kunststof dat niet verkleurt door uv-licht, scheurvast is en water diffusie voorkomt. Dat laatste maakt uw plunge pool dus antibacterieel. Een polypropyleen zwembad kan op maat worden gemaakt en is daardoor ook in kleine afmetingen verkrijgbaar. Ook is bijvoorbeeld het trap type vrij te bepalen.

Plunge pool bouwkundig

Als laatste een bouwkundig zwembad; we horen u denken: een klein inbouw zwembad is toch altijd bouwkundig? Bij Welson gebruiken we deze term om er mee aan te geven dat de wanden uit beton of betonblokken worden gebouwd. We bouwen uw mini zwembad volledig op maat. Waar vinylester en polypropyleen zich beperken tot vooraf bepaalde vormen, is er bouwkundig qua afmeting, vorm, kleur en betegeling alles mogelijk: meer maatwerk bestaat er niet. We vertalen uw wens naar een bouwkundige plunge pool in uw achtertuin.

 

Starline Urban Active zwembad

Starline Urban Active: een zwembad speciaal ontworpen voor de kleinere stadstuinen of mensen met een grote tuin die een klein zwembad voldoende vinden. De Urban Active is een compact en functioneel zwembad dat beschikt over een asymmetrische trap met lounge treden. Het Starline Urban Active zwembad is het kleinste model uit de Starline collectie en daarmee geschikt voor vrijwel alle kleine ruimtes in- en buitenshuis. Kenmerkend voor de Urban Active is de 'oblique' trap. Door zijn asymmetrische vorm krijgt de trap meerdere functies waaronder die van een lounge plateau. Een Urban Active Starline zwembad is dus een perfecte oplossing voor uw stadstuin. 

 

W Amstelveen Breed Mob 2

Een plunge pool met jetstream, blijf in beweging! 

Beweging; iets wat tegenwoordig voor veel mensen een groot en belangrijk onderdeel van hun leven is. Door uw plunge pool te voorzien van een jetstream, kun u baantjes trekken in uw eigen achtertuin. Een jetstream is een krachtige tegenstroom die aanvoelt als een sterke stroming in een rivier. Uit medisch onderzoek is gebleken dat mensen die wekelijks baantjes trekken een versterking van botten en spieren ervaren en dat de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk afneemt. Baantjes trekken in uw plunge pool heeft dus naast een fijne tijdsbesteding ook een gezonde werking op uw leven. Door een plunge pool met jetstream wordt uw sportiviteit herhaaldelijk uitgedaagd. 

 

Wat kost een klein zwembad in de tuin?

Een vraag die altijd wordt gesteld: wat kost een zwembad in de tuin? Bekijk dan hier: kosten klein zwembad aanleggen en lees wat een klein zwembad in de tuin kosten gaat, hoe de prijs is opgebouwd én een indicatie van de prijs voor een klein zwembad inbouwen. Er zijn verschillende factoren die meespelen in het bepalen van de prijs voor een klein zwembad inbouwen. Denk hierbij aan de keuze voor materiaal. Gemiddeld liggen de kosten voor het aanleggen van een klein zwembad tussen de 40.000 en 70.000 euro. Hiervoor krijgt u een hoge kwaliteit zwembad met een goede technische installatie. ook de grondwerkzaamheden zijn in deze prijs meegenomen. De totaalprijs is afhankelijk van de hoeveelheid comfort u wenst. Zo kunt u uw plunge pool uitbreiden met bijvoorbeeld een automatisch lamellendek, het beste waterdesinfectie-systeem of een jetstream.

Onderhouds- en energiekosten

Naast deze investering komen er jaarlijkse onderhoudskosten bij van 750 tot 2.000 euro. Dit geldt voor een inbouw zwembad klein of groot. Hiervoor worden 1 á 2 keer per jaar de technische onderdelen gecontroleerd en vervangen, ingrediënten zoals chloor bijgevuld en eventuele storingen verholpen. Hoe wordt uw plunge pool verwarmd? Om de stijging in uw maandelijkse energiekosten wat te reduceren adviseren wij een warmtepomp voor het verwarmen van uw zwemwater. De stijging in maandelijkse energiekosten is afhankelijk van veel factoren en het is daarom lastig te zeggen hoe hoog deze uit zullen komen. Heeft u vragen over de energiekosten? Dan kijkt één van de Welson adviseurs graag met u mee. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen om uw vragen te stellen of direct een afspraak maken voor een adviesgesprek.

Koopman WEB 3-1

Een klein zwembad op maat van Welson

Al ruim 18 jaar lang is Welson bouwer en leverancier van maatwerk sauna's, energiezuinige spa's én de kwalitatief hoogwaardigste inbouw zwembaden. Naast kleine zwembaden in de tuin, zoals het Urban Active Starline zwembad, realiseren wij ook inbouw zwembaden in huis. Wij denken vooruit en bieden persoonsgerichte services aan. Kwaliteit is bij ons de standaard. Welson is persoonlijk betrokken bij iedere klant: voor, tijdens en na de aanschaf. We staan we eerlijk en persoonlijk advies. Daarnaast staan volledige ontzorging, service en onderhoud bij ons voorop. Van oriëntatie tot realisatie én daarna: we leveren vakmanschap tot in de kleinste details. 

Brochure aanvragen en persoonlijk advies

Bent u ook een zwembad in kleine tuin aan het overwegen of wilt u een plunge pool laten plaatsen? Vraag onze brochure aan vol inspiratie of maak een advies afspraak. De adviseurs van Welson staan voor u klaar om al u vragen te beantwoorden. We verwelkomen u graag in onze showroom in Zeewolde of komen langs bij u thuis. 

 

VRAAG BROCHURE AAN

 

 

Wellicht ook relevant voor u