9,5
Nieuws
1 min

Overname Bronkhorst en Welson door huidig management

Vandaag is aangekondigd dat Volare BV haar aandelen van Bronkhorst Buitenleven BV en Welson BV per heden heeft verkocht aan het huidige management van de twee bedrijven. Zij nemen de bedrijven over onder de naam Luxury Outdoor Group BV. De nieuwe eigenaren zijn Gert Klaassen, Hans Snel en Patrick Dijkgraaf, die inmiddels al jarenlang werkzaam zijn in de ondernemingen. Zij hebben grote ambities om Bronkhorst en Welson de komende jaren nog verder uit te bouwen.

 

 

Buitenverblijven en wellness

Bronkhorst en Welson zijn twee gevestigde premium outdoor merken. Bronkhorst ontwerpt en realiseert exclusieve houten buitenverblijven, zoals een tuinkamer, poolhouse, gastenverblijf, tuinkantoor, gym of veranda. Volledig op maat. Welson is gespecialiseerd in de bouw, aanleg en het onderhoud van hoogwaardige zwembaden, maatwerk sauna’s en luxe spa’s. Beide bedrijven kenmerken zich door hun unieke ontwerpen, kwalitatief hoogwaardige materialen en het bieden van een hoog serviceniveau. De afgelopen jaren heeft Bronkhorst haar markt verbreed en is zij ook actief in Duitsland en België. Met de recente samenwerking tussen Bronkhorst en Studio Piet Boon zijn de kwaliteiten van het bedrijf zichtbaar bekroond.

 

Van boerenschuur tot high-end merken

Van met een klein team werken vanuit een boerenschuur, tot een high-end merk dat ruim 250 projecten per jaar realiseert. Hoe zijn Bronkhorst en Welson door de jaren heen gegroeid? In 2004 startte grondlegger Henk Bronkhorst met het bouwen van houten tuinhuizen. In 2010 sluit Gert Hop, met zijn achtergrond in bosbouw, houtverwerking en timmerwerk, aan bij Henk Bronkhorst. Het jaar erop verbindt ook Lambert van Asselt zich aan de organisatie. Hij heeft een commerciële achtergrond en ruime ervaring in marketing en sales.

 

Een duidelijke strategie wordt gevolgd waardoor het bedrijf jaren erna, tot op de dag van vandaag, gestaag groeit. Bronkhorst zet vernieuwende stijlen in de markt, de bouwwerken worden steeds exclusiever, de projecten groter en het team breidt zich verder uit tot zo’n 30 vakmensen. In 2020 nemen Gert Hop en Lambert van Asselt onder de naam Volare BV het bedrijf Welson over. Een verrijking van het outdoor-assortiment door naast een buitenverblijf ook zwembaden, sauna’s en spa’s aan te kunnen bieden in projecten.

 

Nieuwe eigenaren, zelfde functie

De nieuwe drie eigenaren gaan vol energie deze nieuwe uitdaging aan. Het management behoudt haar huidige functie: Gert Klaassen als algemeen directeur, Hans Snel als sales manager en Patrick Dijkgraaf als operationeel manager. Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht? Dan kunt u een mail sturen naar marketing@welson.nl.

 

 

 

Wellicht ook relevant voor u