9,5

De gezondheidseffecten van een sauna

Gezondheidseffecten van een sauna

De sauna komt oorspronkelijk uit Finland en vindt zijn oorsprong ongeveer tweeduizend jaar geleden. Daarmee hebben de Finnen een waardevolle uitvinding gedaan voor onze gezondheid. Een sauna heeft, naast dat het heerlijk warm en rustgevend is, een aantal positieve effecten op uw lichaam. We hebben de meest bekende effecten voor u op een rij gezet.

 

Sterker immuunsysteem

Regelmatig in de sauna zitten heeft meer positieve dan negatieve effecten op uw lichaam. Ook uw immuunsysteem verbetert en uw bloedsomloop wordt gestimuleerd. Door de warmte van de sauna en de kou wanneer u weer afkoelt, maakt het lichaam antistoffen aan. Deze antistoffen bieden bescherming bij virussen. U loopt zo bijvoorbeeld minder kans verkouden te worden wanneer u regelmatig gebruik maakt van uw sauna.

VRAAG BROCHURE AAN

 

Een schone huid

Uw huid reageert vrijwel direct wanneer u een sauna in stapt. Als reactie op de warmte gaat u zweten om af te koelen, zodat uw lichaamstemperatuur op peil blijft. De hoge temperatuur zorgt ervoor dat uw bloedvaten verwijden en poriën zich openen. Uw huid voert overtollig talg en ander vuil af. Naast dat het een reinigende werking heeft, versterkt een saunabezoek ook de beschermlaag van uw huid en hydrateert het de hoornlaag, de bovenste laag van uw huid.

Eemdijk_3ster_display 4

Spieren: herstel en prestatie

Door de blootstelling van uw lichaam aan de hoge temperaturen in een sauna, maakt u extra bloedcellen en bloedplasma aan. Dit zorgt ervoor dat uw lichaam meer zuurstof naar uw spieren geleid. Het effect hiervan ervaart u op twee verschillende momenten. Enerzijds herstellen uw spieren sneller na inspanning en anderzijds resulteert deze werking in het lichaam, na regelmatig bezoek aan de sauna, tot betere (sport)prestaties. Uw lichaam uw spieren dan namelijk meer zuurstof toespelen, waardoor de spieren het langer uithouden.

VRAAG BROCHURE AAN

 

Een sauna voor uw gezondheid bij Welson

Welson maakt sauna’s volledig op maat, precies zoals u wenst. Daarbij wordt er alleen gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen. Droomt u al van een sauna thuis? In uw tuinhuis, badkamer of wellness-ruimte? Laat u inspireren door onze projecten.

 

Wellicht ook relevant voor u